Over The Funky Gym in Berlicum - Sportschool kickboksen
weerbaarheidstraining, kickboksen & boksfit

Over The Funky Gym

Bij The Funky Gym kun je terecht voor vrije trainingen, groepslessen en personal trainingen.

We delen ons programma op in kids, adults, senior, specials en business.

Jong, oud, met of zonder beperking; De kracht van je eigen lijf is groter dan je denkt! Bij The Funky Gym werken we snoeihard aan lichaam en geest.

Over the funky gym

Onze leerdoelen rusten op 5 pijlers:

Plezier

Zonder plezier geen voldoening! Je haalt het beste uit jezelf als je geniet van wat je doet.

Contact

Weten wie je bent, gezien worden. In een veilige omgeving werk je op een ontspannen manier aan jezelf, met oog voor elkaar.

Zelfvertrouwen

Je leert waar je lichaam toe in staat is. Vertrouwen op je eigen kunnen zorgt voor een boost voor je zelfvertrouwen.

Balans

De samenwerking van lichaam en geest; een goede balans zorgt voor rust en overzicht.

Kracht

De combinatie conditie en cardio zorgen voor de juiste kracht op het juiste moment. Van top tot teen fit en sterk!

Blessuregevoelig?

Heb je een blessure of ben je blessuregevoelig? Met onze sportmedische kennis en achtergrond bieden we onze leden professionele begeleiding in het voorkomen én herstellen van blessures.

Ontmoet team the funky gym

In onze sportschool worden de lessen verzorgd door drie trainers, drie assistent-trainers en een stagiaire.

the funky gym trainer job

Job

Eigenaar & trainer

Als papa van twee jonge dochters word ik elke dag uitgedaagd om na te denken over de opvoeding. Mijn belangrijkste taak: de meiden weerbaar en zelfstandig maken!
Dit gun ik natuurlijk ieder kind. Mijn doel is om kinderen te helpen bij het vergroten van hun zelfvertrouwen en zelfstandigheid. 

Lesgeven, communicatie, omgangsvormen en emoties; ik was altijd al ontzettend nieuwsgierig hoe wij als mensen met elkaar omgaan. Dit begon in 1999 toen ik als beroepsmilitair werkzaam was als sergeant hondengeleider op Vliegbasis Volkel, samen met mijn diensthond Rico.

Sinds ik in 2007 ben gestart als wegverkeersleider, trainer en mentor bij Rijkswaterstaat, is dit alleen nog maar gegroeid.  

Het oppakken van mijn oude hobby als kickbokser was het begin van The Funky Monkey; een uniek zelfverdedigingsconcept voor kids. Na verschillende (vak)opleidingen, een lange zoektocht naar het juiste leerplan geïnspireerd door kinderen, Movement en Martial Arts heb ik mijn eigen programma ontwikkeld. Samen met mijn vrouw Linda geef ik kickboksles aan kinderen vanaf vijf jaar. Thema’s als pesten, gezondheid en assertiviteit staan hierbij centraal.

Sinds 1 september 2020 hebben we onze eigen locatie: Ruim 300m2 aan sportvloer waar we ons verder ontwikkelen. Geïnspireerd door boksen, kickboksen, Brazilian Jiu Jitsu en crossfit bouwen we hier aan een vintage sportschool waar je zelfstandig of in een groep kunt werken aan technieken, kracht, conditie en aan jezelf. Een leuk en funky alternatief voor de ¨gewone en traditionele¨ fitness. Lachend werken aan jezelf!

the funky gym trainer linda

Linda

Mede-eigenaar & trainer

Ik ben Linda van den Heuvel, vrouw van Job. Samen hebben we twee dochters.We zijn nu al een tijdje bezig. Vanaf het begin (eerst zonder ervaring) heb ik Job meegeholpen. Ik ben dol op kinderen en op sporten dus toen Job begon met een sportschool was voor mij de keuze zo gemaakt.

Inmiddels train ik de kinderen zelf ook. Wat vind ik dat leuk om te doen! Na iedere training kom ik vol energie weer thuis. Zo fijn om kinderen te zien opbloeien bij ons en ze een leuk uurtje te bezorgen.

contact met The Funky Gym

Job en Linda zijn beide in het bezit van een recente Verklaring Omtrent Gedrag en het EHBO diploma. Job is opgeleid als sporttherapeut én kickboksleraar. Hij heeft de opleiding van het SKMO gevolgd en is in het bezit van het rijks-erkend diploma Jeugd Leraar Kickboksen. Het SKMO is erkend door het NOC NSF.

the funky gym trainer denise

Denise

Trainer & Fysiotherapeut

Plezier tijdens de trainingen is voor mij belangrijk. Interactie, afwisseling, grenzen leren kennen en aangeven én fysieke en mentale uitdaging vind ik leuk aan het lesgeven. Ik word blij van voortgang in de breedste zin van het woord.

De trainingsvormen van het kickboksen zijn afwisselend en effectief. Je traint niet alleen het lichaam maar ook het zelfvertrouwen en de mentale kracht. Behalve een goede uitlaatklep spreek je, door de combinatie van kracht, cardio, snelheid, snelheid, coördinatie en cognitieve training, het gehele lichaam aan.

In mijn werk als fysiotherapeut gebruik ik regelmatig onderdelen van het kickboksen. Hier wordt fanatiek en positief op gereageerd. Ik merk dat het mijn cliënten zowel lichamelijk als mentaal verbetert.
Om mijn werk als fysiotherapeut te kunnen combineren met de sport, heb ik samen met Job de cursus ‘Sporttrainer voor Parkinson’ succesvol afgerond. Het Parkinson boksen vergroot bij deze doelgroep het dagelijks functioneren, de zelfredzaamheid en daarmee de kwaliteit van leven. 
Naast mijn werk als fysiotherapeut in de ouderenzorg, ben ik enthousiast trainer en sporter binnen The Funky Gym.

the funky gym orthopedagoog rianne

Rian

Orthopedagoog

Rian ondersteund ons bij de ontwikkeling van het concept The Funky Monkey, coacht bij de personal, small group en gezins trainingen.

Rian is een orthopedagoog Generalist en werkt geruime tijd met kinderen, ouders en gezinnen. Haar passie ligt bij het oplossingsgericht werken, waardoor ze samen met ouders en kinderen vanuit een positieve sfeer naar een passende oplossing zoekt voor opvoedvragen of ontwikkelingsproblemen bij kinderen. Binnen de GGZ heeft ze de postmaster opleiding tot NVO Orthopedagoog Generalist afgerond. Daarna heeft ze de online onderneming Psychogoed opgezet om zoveel mogelijk ouders laagdrempelige hulp te kunnen bieden. In 2012 heeft ze het boek ‘Oplossingsgericht Opvoeden. Doen en denken in mogelijkheden’ gepubliceerd. Meer weten over de werkzaamheden van Rian? Ga naar www.psychogoed.nl

the funky gym trainer anon

Anon

assistent-trainer

Stel, je komt in een gevecht en je weet niet wat je moet doen? Dan heb je natuurlijk een probleem.

Bij kickboksen leer je niet alleen stoten en trappen maar ook om jezelf te verdedigen tegen stoten en trappen óf, als het nodig is, jezelf vanuit de grond te verdedigen. Dat vind ik een heel goed iets! 

Ik vind het gewoon leuk om al die kids te zien bewegen en fun te hebben met elkaar ondanks leeftijd of afkomst.

Tijdens een stage voor school koos ik ervoor om bij Job stage te lopen en mee te helpen met de kids. Toen ik klaar was met mijn stage vond ik het zo leuk dat ik aan Job vroeg of ik definitief mee kon assisteren bij de kids.

Ik kom oorspronkelijk uit Thailand en woon al sinds 2004 Met mijn Nederlandse ouders in Nederland. Mijn hobby’s zijn kickboksen en chillen met mijn vrienden.

Voordat ik op kickboksen ging, beoefende ik al voetbal, Judo en Kung Fu. Ik kickboks sinds 2014. Toen ik hiermee begon, vond ik het meteen heel leuk en wilde ik er graag meer van leren. Ik sportte eerst bij een sporthal met mijn trainer genaamd Koos.

Later kwam ik uiteindelijk uit bij mijn definitieve trainer Job terecht. Wij kenden elkaar al heel goed en onze band is door de tijd alleen maar versterkt.

the funky gym trainer daan

Daan

Assistent-trainer

Om Job een handje te helpen, begon ik met lesgeven. Inmiddels vind ik het zo leuk dat ik dit het liefst iedere dag doe!

Het allerleukst vind ik het helpen van de kinderen bij dingen waar ze moeite mee hebben zodat ze sterker in hun schoenen komen staan. Het mooie aan Braziliaans Jiu Jitsu is dat de kinderen leren te de-escaleren in plaats van escaleren in situaties waar dat nodig is.

the funky gym trainer mees

Mees

assistent-trainer

Mees vertelt binnenkort over zichzelf!

favicon

Vacature

Trainer gezocht!

Voor een aantal uur per week zijn op zoek naar een vechtsportleraar. Bel of app ons voor meer informatie en of gesprek.

Ons aanbod